Inloggen
Terug naar overzicht

Kwekers kersteditie

In dit blog niet één, maar drie kwekers die we in het decemberzonnetje zetten. Allemaal met hun eigen assortiment perfect voor tijdens de decembermaand: van de alombekende kamerden en de kerstklassieker Poinsettia tot gekleurde Echeveria’s. We nemen een kijkje in het kerstitems van deze kwekers.

JK Plant – Nordic Pine

JK Plant heeft een passie voor groen en is gespecialiseerd in het kweken van exclusieve kamer- en tuinplanten, zoals de Nordic Pine (Araucaria Heterophylla). De Nordic Pine wordt met zorg gekweekt in de Nederlandse kassen van JK Plant, maar komt oorspronkelijk van de Norfolk eilanden. Deze kamerden, die eigenlijk helemaal geen den is, maar een naaldboom, geeft een krachtige uitstraling in elk huis. Ondanks zijn stekelige uiterlijk, is hij bij aanraking toch bijzonder zacht. Wanneer de Nordic Pine goed verzorgd wordt, zal deze plant langzaam maar zeker groeien en jarenlang plezier geven.

Kuivenhoven Poeldijk – Poinsettia

Bij Kuivenhoven Poeldijk straalt het Poinsettia assortiment tijdens de kerstperiode in een rijke variatie. Zowel in de standaard kleuren rood en wit maar ook in unieke kleuren, waaronder gewaagd geel en bijzondere vormen, zoals Christmas Mouse. Ook zijn ze bij deze kweker wel in voor een verrassing, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om sprankelende kerststerren met glitter te bestellen. Het doel van Kuivenhoven Poeldijk is het produceren van bijzondere producten en dat is ook dit jaar weer geslaagd met hun assortiment Poinsettia.  

Amigo Plant - Echeveria

Echeveria Miranda is speciaal ontwikkeld door Amigo Plant. Door de hardheid is deze plant geschikt om geverfd te worden, en met zijn stervormige uiterlijk wordt de Echevia zo omgetoverd tot een feestelijk kerstitem. Sinds 2019 is daar hun Eco-lijn aan toegevoegd: de verf die hiervoor wordt gebruikt is metaalvrij en de glitters zijn PET-free. Lekker duurzaam dus! Amigo Plant is het hele jaar door bezig met kerst. De stekken voor de grootste potmaten komen aan het begin van het jaar al binnen en door het jaar heen wordt er steeds een kleinere potmaat opgezet. En dan is het aftellen tot kerst!