Menu
Inloggen

Inspiratie

Earth Matters

De warme aardetinten, een kalm en puur kleurenpallet, grove materialen en imperfecte texturen zijn te vinden in de mode- en interieurtrends, maar ook in de architectuur en de kunst. De natuur, en daarmee de schatten van de aarde, zie je overal terug.

Lees meer

Planthunter

Siergrassen

Siergrassen zijn prachtige planten, zij stralen elegantie en rust uit. Het is niet voor niets dat deze siergrassen zo aan populariteit winnen. Onze Planthunter Christa gaat voor u op zoek naar grassen met een unieke uitstraling; luchtig, aaibaar, stoer, compact of bijzonder van kleur. Volg Christa en bestel uw favorieten meteen in de webshop.

Lees meer

Planten

Duurzame vette planten

Net zoals bij Noviflora, staat bij Ovata duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Dit uit zich in de milieuvriendelijke wijze waarop de succulenten worden geteeld (MPS-A) en de verpakking. De kweekpot bestaat volledig uit gerecycled materiaal en de tray is van FSC karton en is geheel recyclebaar. Helemaal duurzaam dus deze vetplanten!

Lees meer

Inspiratie

Living Coral

De trendkleur van nu is ‘living coral’: een zachte koraalrode kleur geïnspireerd op de onderwaterwereld. Het kleureninstituut Pantone omschrijft de kleur als "een levendige en bruisende koraaltint met een gouden ondertoon, die zorgt voor een zachtere uitstraling. De kleur omarmt ons met warmte en biedt comfort in onze voortdurend veranderende omgeving".

Lees meer

Planten

Top 25

Wij hebben de 25 meest gekochte producten van augustus op een rijtje gezet voor je. Heb je deze toppers toen niet gescoord? Dan is dit je nieuwe kans om de meest gewilde planten in je winkel neer te zetten.

Lees meer

Kwekers

Ammerlaan The Green Innovator

De naam zegt het eigenlijk al. Bij Ammerlaan - The Green Innovator, draait alles om groen. Een enorm uitgebreid assortiment aan groene producten, van alocasia's tot bromelia's en alles daartussenin en ver daarbuiten. Maar ook een groene, innovatieve manier van werken staat bij Ammerlaan centraal: ze waren in 2010 het allereerste sierteeltbedrijf met een aardwarmtebron. Noviflora sprak met Dennis Smits over de duurzame ambities van het bedrijf.

Lees meer

Planten

Bolchrysant

Een kleurrijke blikvanger deze absolute herfstbloeier: altijd kleurrijk en bomvol bloemen. Voor op het terras, het balkon of in de tuin. Succes gegarandeerd.

Lees meer

Inspiratie

Relaxen en reinigen met smudge sticks

We zien ze de laatste tijd overal voorbij komen op Instagram: smudge sticks! Deze trend is eigenlijk al eeuwen oud en bestond al lang voor de digitale Instagram bubbel. Smudge sticks zijn bundels gedroogde bloemen en kruiden en komen voort uit de tradities en ceremonies van inheemse Amerikaanse volken. Tijdens de zogenaamde ‘smudging ceremonies’ wordt het bundeltje aangestoken en de rook die vrijkomt reinigt ruimtes, objecten en mensen en neutraliseert negatieve energie. De positieve effecten van smudging zijn onder inheemse culturen al eeuwen bekend.

Lees meer

Planten

Look what just arrived – Hebe Addenda

Een huis aan de kust? De Hebe kan goed tegen zoute lucht, dus de ideale kandidaat voor in tuinen en balkons aan zee. De plant is een mooie bloeier tot aan de eerste vorst en trekt bijen en vlinders naar haar nectarrijke bloemen toe.

Lees meer