Menu
Inloggen

Planten

Bloom Monday

Tover Blue Monday (21/01) om in Bloom Monday! Het is weer zo ver, de meest depressieve dag van het jaar is aangebroken. Gelukkig is er een eenvoudig medicijn om deze dag toch vrolijk door te komen; bloeiende planten en bloemen! Wie wordt daar nou niet blij van? Voorkom een winterdip en maak van deze depressieve dag een feestje met fleurig bloeiend blauw!

Lees meer

Bloemen

Romantische ranonkel

Het is bijna niet te geloven dat uit zo'n klein bloemknopje uitgroeit tot zo'n prachtige bloem. De ranonkel heeft verschillende laagjes bloemblaadjes, die zich stuk voor stuk openen, zodat er steeds meer van het hart tevoorschijn komt.

Lees meer

Kwekers

Smit Kwekerijen

Smit Kwekerijen is een moderne potplantenkwekerij van groene kamerplanten. Het bedrijf kweekt al meer dan 30 jaar een grote diversiteit aan planten die met zorg verzameld en uitgekozen worden op plekken over de hele wereld. Met meer dan 160.000 m2 en meer dan 200 medewerkers is Smit Kwekerijen één van de toonaangevende kwekerijen in Europa.

Lees meer

Planthunter

Gespot op de Winter Fair Aalsmeer

Our Planthunters will share their new finds with you as soon as they spot them. Every newly discovered plant will be immediately available in our webshop for you to buy.

Lees meer

Events

Dutch Tulip Awards

Dit jaar zijn voor de 28e keer de Dutch Tulip Awards uitgereikt door Royal FloraHolland; de award in de sierteeltsector voor de beste noviteit van het jaar.

Lees meer

Bollen

Vroeg voorjaar door de bol op pot

Voor wie niet kan wachten tot de lente doorbreekt is de bol op pot de perfecte oplossing. Want in tegenstelling tot de bloembollen die in het najaar in de grond worden gestoken om in het voorjaar in bloei te komen, lukt dit voor de bol op pot al in januari.

Lees meer

Planten

Hollands trots: de Tulp

Ondanks dat Nederland bekend staat om zijn tulpen, komt deze bloem hier helemaal niet vandaan. Tulpen komen namelijk oorspronkelijk uit Turkije en zijn in de 16e eeuw voor het eerst naar Nederland gekomen door Carolus Clusius. Hij pootte ze in de botanische tuin van Leiden en deed onderzoek naar de vlammen en strepen op de bloembladen. Deze patronen bleken een gevolg te zijn van een virusinfectie. Hierdoor legde Clusius de basis voor de Nederlandse bollenteelt en tulpenveredeling.

Lees meer

Noviflora news

Nobel Green AG gewijzigd in Noviflora Schweiz AG

In 2009 nam Noviflora het succesvolle Zwitserse bedrijf Nobel Green AG over, om zo de Zwitserse markt nog beter te kunnen bedienen. Nu, bijna 10 jaar later, is het bedrijf een onmisbaar deel geworden van de Noviflora familie.

Lees meer