Menu
Inloggen

Bloemen

Telers in hart en nieren - Montana Lisianthus

Montana Lisianthus is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het telen van de snijbloem 'Lisianthus', die toen nog 'Eustoma' werd genoemd. De kwekerij, die het hele jaar door produceert, ligt aan de rand van Poeldijk, in het hart van het glastuinbouwgebied Het Westland.

Lees meer

Indoor planten

Houd me vast

Iedereen kan soms wel een beetje hulp gebruiken om te groeien, dus ook klimplanten. Hiervoor worden klimstokken gebruikt: een steunpilaar om omhoog te groeien en om kracht te winnen om te stralen.

Lees meer

Trend report

Desert Delight

De tinten van de aarde zijn nooit ver weg, en vormen een broodnodige aanvulling op ons moderne dagelijkse leven. Ze vinden hun oorsprong in de kleuren van Moeder Aarde en herinneren ons aan de gemeenschappelijke oorsprong van alle landen en culturen.

Lees meer

Outdoor planten

Power to the paarse plant

Vaak ruik je hem eerder dan dat je hem ziet: de lavendel! De geur is zeer geliefd, zelfs zo geliefd dat na de uitvinding van de wasmachine de vraag naar waspoeder met lavendelgeur zo groot was dat alle lavendel weg werd geplukt.

Lees meer

Bloemen

Kwekerij De Landscheiding

Al dertig jaar lang oogst familiebedrijf De Landscheiding dagelijks verse Santini’s van de hoogste kwaliteit. De opzet en indeling van hun productieproces is gericht op duurzaamheid, kwaliteit, diversiteit en continuïteit.

Lees meer

Bloemen

Dichten met de Delphinium

Zijn het kleine, blauwe belletjes die rinkelen, of dolfijnen die omhoog springen uit het groen? Trots en statig torent ze boven het gras uit, gezegend met verschillende tinten blauw die je bijna nooit in de natuur ziet.

Lees meer

Outdoor planten

Zonaanbidders

Na een periode van hard werken, wil iedereen er even tussen uit om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van een welverdiende vakantie. Maar wie zorgt er dan voor de planten in de tuin als je op vakantie bent?

Lees meer

Brands

Musthaves

Elke dag gaat onze inkoper en chef Musthaves, Rudy, van kweker naar kweker om nieuwe groene of fleurige schatten uit te zoeken, die kunnen worden toegevoegd aan de Musthaves collectie. Wil je meer weten over het Musthaves-concept? Wij hebben Rudy geïnterviewd om er alles over te vertellen.

Lees meer

Kwekers

Een familiebedrijf gefocust op groene glastuinbouw

Vreugdenhil Bulbs & Plants is een potplanten- en bollenkwekerij met 3 vestigingen in het Westland. Opgericht in 1938 door Jochem Vreugdenhil Sr. Hij was één van de eerste die Amaryllis ging kweken. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door zijn kleinzoon Jochem Vreugdenhil en is gegroeid tot één van de grotere bedrijven in zijn soort.

Lees meer