Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Fachjan

Fachjan is een familiebedrijf waar inmiddels de 3e generatie aan het roer staat. In de 57.000m² kassencomplexen op 2 locaties staan tropische en subtropische kamerplanten van 10cm tot wel 14m. In 2019 vindt er tevens een uitbreiding plaats met een nieuw bedrijf van ca. 4 HA.

 

Door de sterke groei van Fachjan is de afgelopen jaren en de toenemende vraag naar groene planten, zowel in Nederland als internationaal, is het nieuwe bedrijf nodig om het assortiment in de breedte uit te breiden en de aantallen te verhogen.

Fachjan onderneemt steeds meer stappen tot het klimaatneutraal werken. Recentelijk zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst van de schuur en quarantaine ruimtes voor een volgende stap in de verduurzaming van het bedrijf. Tevens is het bedrijf sinds 2017 aangesloten op een aardwarmteproject. De afgelopen jaren is het gasverbruik daardoor met ruim 80% teruggedrongen. Ook heeft Fachjan, door diverse investeringen bij leveranciers in het buitenland, een rol gespeeld om over de hele keten heen duurzamere producten te kunnen leveren.

Het is belangrijk om je als specialist continue te onderscheiden. Daarom is Fachjan continue bezig met innovaties in zowel het aanbod als in een duurzame productie. Fachjan is lid en één van de 'founding fathers' van Benefits of Nature.

Met ruim vijftig jaar ervaring en midden in de internationale groensector weten we precies wat we doen. Kennis die we graag delen.