Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Garden Orchid

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten orchideeën, die buiten voor komen, ook in gebieden waar 's-winters matige tot zware vorst heerst. Voor alle soorten geldt dat zij gedurende de winter in een soort winterslaap gaan alvorens in het voorjaar weer op te komen en hun spectaculaire bloemenpracht te tonen.

Pleione met spectaculaire bloemen

Een knolorchidee die prachtige, grote bloemen geeft die meteen herkenbaar zijn als een echte orchidee. Net als Narcissus of Tulpen kan je Pleione eerst in huis zetten. Na de bloei kan de plant in de tuin worden geplant. In de tuin is het een werkelijk bijzondere verschijning die gedurende de bloei alle andere tuinplanten figuurlijk in de schaduw zet. Lees meer

 De makkelijke Bletilla

Garden Orchid levert sterke hybriden van diverse soorten zoals de charmante Bletilla. Aan haar bloemen direct herkenbaar als orchidee. Bletilla is een echte tuinorchidee voor 'beginners' die heel makkelijk te houden is. 
Lees meer


 

De groenblijvende kleurrijke Calanthe

Calanthe heeft absoluut de X-factor, lijkt op de bekendere kamerorchideeën maar is winterhard (-15°C) en bloeit lang. Beschikbaar in diverse kleuren, blijft groen in de winter en verspreid een aangename cocos-achtige geur. Calanthe bieden we vanaf nu naast de potmaat 12cm ook aan in een potmaat 15cm en met 3pp in een terracotta schaal, mooi voor op het terras of de terrastafel! 
Lees meer

 

De koning van de winterharde orchideeën: Cypripedium

De meeste rassen kunnen met gemak temperaturen van -25°C aan. Er zijn tientallen Cypripedium soorten die zonder uitzondering een spectaculaire bloeiwijze hebben. De onderlinge variatie tussen deze Cypripedium soorten is enorm; zo is er een kleurenpracht van maagdelijk wit tot bijna zwart en kan de bloemgrootte variëren van 1 cm tot maar liefst 10 cm groot. De bloeitijd van Cypripedium kan variëren van april tot er met juni. Lees meer