Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Groen en fleurig Pasen

De paaseitjes liggen alweer in de winkels en ook qua decoratie kunnen we ons hart ophalen. Van vrolijke eierdopjes tot plastic kuikens, kleurige slingers en bloemige tafelkleden; er is genoeg om uit te kiezen.

Tijd om het dit jaar een keer anders aan te pakken en aan de slag te gaan met al het moois dat de natuur te bieden heeft. Van eetbare bloemen tot een eierschaal vaas - zo inspireer je jouw klanten om Pasen te vieren met bloemen en planten.

Paasbloemen en planten
Uiteraard is de tulp rond Pasen altijd populair. Ook de hyacint, ranonkel, anemonen, gipskruid, goudsbloem en Mimosa zien we veel voorbijkomen. Je kunt ze allemaal combineren in een weelderig paasboeket met een paar wilde takken of bladeren, maar je kunt ze ook individueel in het zonnetje zetten. Plaats een paar bloemen in oude jampotten, gebruik lege eierschalen als vaas of gebruik een aantal kleurrijke planten (zoals een Begonia of Calathea) als middenstuk op tafel. Ook leuk: vul een lege eierdoos met allemaal kleine, kleurrijke vetplantjes.

Sfeervol Paasontbijt
De kleuren voor Pasen blijven hetzelfde als altijd - veel geel, groen en paars - maar dan in natuurlijke pasteltinten. In lijn met deze rustige kleur en materiaaltrends kun je voor het Paasontbijt kiezen voor een tafellaken van natuurlijke stoffen en keramiek servies in pastelkleuren. En vergeet de tafelversiering niet! Vul bijvoorbeeld een schaal met gekleurde eieren, geverfd met natuurlijke kleuring van rode kool, gele uien of veenbessen. Of versier eierdopjes met wat mos en bind een paar eetbare violen op de eieren met een dun hennep touwtje. Of maak een paas terrarium, in een glazen pot of onder een stolp, met bloemen en planten die je in de tuin vindt. Wat je ook verzint, er is altijd een geschikte plant of bloem voor te vinden!