Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Hoera! Noviflora bestaat 45 jaar

Het lijkt als de dag van gisteren. Die dag in de jaren 60, toen oprichter Hans van Reisen in een Volkswagen Kever zonder verwarming maar mét kofferbak vol bloembollen vanuit Nederland naar Zweden trok.

Hij was van plan om de veelbelovende Zweedse bloemenmarkt te veroveren en zijn plan was een succes. De kever werd ingeruild voor groter transport en in 1974 richtte hij samen met zijn vrouw Letty in Honselersdijk het bloemenexportbedrijf Noviflora op. De 'novi' in Noviflora is een verwijzing naar het vernieuwende en avontuurlijke karakter van Hans en Letty, eigenschappen die ze over de jaren heen veelvoudig lieten zien. Hun Noviflora werd de eerste gespecialiseerde exporteur van tuin- en kamerplanten in de Westlandse bloemenveiling. Niet veel later breiden Hans en Letty de export uit van Zweden naar Denemarken, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk, waar Noviflora nog steeds met veel plezier actief is.


Sinds 2007 is de dagelijkse leiding van Noviflora in handen van de zoon van Hans en Letty, Xander van Reisen en zijn zwager, Hendrico de Brabander. Nu, 45 jaar later, staat de 'novi' in Noviflora nog steeds voor dezelfde, vernieuwende houding van zijn oprichters. Van zonnepanelen tot het less plastic project, vernieuwende concepten, wetenschappelijke onderzoeken en de nieuwste moderne technieken, Noviflora blijft zichzelf constant opnieuw uitvinden. Wij kunnen niet wachten op de volgende 45 jaar!