Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Hulde aan de bolchrysant

Het einde van de zomer hoeft niet gelijk het einde van de bloemenzee in de achtertuin te betekenen.

Er is een plant die zich niks aantrekt van de veranderende seizoenen, en vol enthousiasme de mooiste kleuren laat zien zelfs als de lucht wat kouder wordt. We hebben het natuurlijk over de bolchrysant! Vier redenen waarom de bolchrysant niet mag missen in de najaarscollectie.

Instant bloemenzee
Dankzij zijn vele honderden kleine chrysantjes is de bolchrysant een echte showstopper, en zijn er maar een paar nodig om een volledige bloemenzee te creëren.

  

Klaar voor de herfst
De bolchrysant blijft ook met dalende temperaturen doorbloeien. En zijn bloemen hebben de meest prachtige najaarskleuren. Denk aan paars, bruinrood, cognac, geel, en lila. De struik kan tot en met november doorbloeien, waardoor de tuin er zelfs in een herfstige regenbui nog prachtig uitziet.

Recycle
Een uitgebloeide bolchrysant gaat prima nog een jaar mee. Zet de plant zodra het gaat vriezen op een vorstvrije plek, en kortwiek hem in het voorjaar tot net een paar centimeters boven de grond. Rond april kan de plant weer naar buiten, en zal hij in de herfst zijn bloemen weer laten zien.

Perfect cadeau
Vrienden die in de herfst jarig zijn? In Japan is de bolchrysant een symbool voor een lang leven. Een prachtig cadeau, dat ook nog eens de tuin of het balkon opfleurt.

Ons assortiment