Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Kleurrijke winter met de Hyacint

De Hyacint is vandaag de dag zo populair dat het niet voor te stellen is dat deze bol vroeger zo exclusief was dat alleen de welgestelde mensen hem konden kopen. Gelukkig maar, want de kleine krullerige bloemetjes van de Hyacint, die ook wel nagels worden genoemd, maken deze donkere maanden een stukje vrolijker.

 

De Hyacint komt oorspronkelijk uit het Middellands Zeegebied (Turkije, Syrië en Libanon) en is door handel in Europa terecht gekomen. De meest voorkomende kleuren zijn roze, blauw en wit, maar tegenwoordig zijn ze in steeds meer andere kleuren te verkrijgen zoals lila, rood en geel. De Hyacint staat symbool voor vrede en past volledig bij de kerstgedachte van het nieuwe leven door de bloemen die uit de bollen komen en zijn heerlijke geur.

Speciaal voor de feestdagen hebben de bollen een bijpassend tintje gekregen. Zo bieden wij ze aan in combinatie met glas en keramiek. Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment Hyacint bollen bedolven onder de sneeuw en glitter, maar ook met witte, zilveren, gouden en rode wax. En dat samen met de gekleurde bloemetjes van de Hyacint vormt een kleurrijk geheel.