Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Nieuw: Root16, orchideeën met een twist

Orchideeën staan bekend om de subtiele, kleurrijke en zachte uitstraling van hun takken en bloemen. Maar wist u dat er onder de grond nog veel meer moois te vinden is? Wat dacht u van de wortels? In hun natuurlijke omgeving groeien orchideeën hoog in de bomen van de jungle, waar ze zich met hun wilde wortels vasthouden aan de takken van de boom.

Voor Root16 hebben Noviflora en Leerdam Orchideeën hun krachten gebundeld om dit tropisch fenomeen te introduceren in Europa, zodat elk huishouden kan genieten van de ongeremde wortels van de orchidee. De Root16 Phalaenopsis is een ijzersterke en vernieuwende orchidee, met een unieke uitstraling dankzij zijn indrukwekkende bos wortels.

"Phalaenopsis hebben prachtige wortels, maar als je een standaard Phalaenopsis uit zijn pot haalt beschadig je de plant. Die is namelijk niet gekweekt om buiten de pot te kunnen overleven," vertelt Jeffrey van den Berghen, Noviflora orchideeënexpert.

"Samen met Leerdam Orchideeën hebben wij een kweekmethode ontwikkelt waardoor de orchideeën op een natuurlijke wijze kunnen groeien, in alle vrijheid en in een vochtig klimaat, net zoals ze dat in het wild doen. Zo worden ze sterker en kunnen ze makkelijk buiten de pot overleven."

De Root16 orchideeën hebben een wilde bos ongeremde wortels, waardoor ze met een kleine beetje water of vocht kunnen groeien in een glazen vaas of zelfs hangend aan het plafond. Een unieke luchtplant die van elke ruimte een echte indoor jungle maakt.

Dankzij de speciale verpakking is deze sterke orchidee ook nog eens gemakkelijk te vervoeren. De bijgevoegde water-pad zorgt voor voldoende vocht, waardoor de plant in totaal 2 weken in de verpakking kan verblijven.

Benieuwd naar deze bijzonder orchidee? Bestel nu een Root16!