Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Sfeervol groen met de kerst conifeer

Elk jaar wordt er met Kerstmis uitgepakt met cadeautjes, eten en de eeuwenoude traditie: de kerstboom. De boom die hier meestal voor wordt gebruikt is de kerst conifeer. De naam zegt het eigenlijk al: een speciale plant voor de feestdagen, met toch zoveel varianten.

Je kunt een heel kerstparadijs maken met de kerst conifeer, want er zijn wel 100 verschillende soorten en maten. Sommigen worden maar 50 centimeter hoog en zijn dus ideaal als decoratie voor op tafel, terwijl anderen de perfecte traditionele kerstboomhoogte hebben voor in de woonkamer en weer anderen wel 40 meter hoog kunnen worden, dus beter een plek buiten in de tuin kunnen hebben. Voor Kerstmis zijn er ook speciale kerst coniferen die niet onopgemerkt kunnen blijven. De bomen worden bedolven onder witte sneeuw of glitter om ze extra feestelijk te maken, in een mooie versierde kersthoes gestoken of er wordt een kerstkaartje aangehangen om een mooie kerstwens in op te schrijven. Laat de kerst dus maar beginnen!

Wist je dat? De dennenappel die wij als kerstdecoratie gebruiken aan een conifeer groeit en dat pijnboompitten hieruit komen.