Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Stijlvolle Hippeastrum

De Hippeastrum symboliseert trots en betoverende schoonheid. Ze geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Het is de perfecte bloem om iemands hart te veroveren. Best leuk om te krijgen dus!

Stijlvolle Hippeastrum is verkrijgbaar in vele variëteiten en rijke kleuren. Naast hoofdkleuren als rood, roze en wit komen er steeds meer nieuwe kleuren bij, zoals zalm, lila, groen, oranje en tweekleurige exemplaren met strepen of randen. Er zijn variëteiten met enkele en met dubbele bloemen. Populair zijn bollen met een wax of viltlaag waar de consument niets aan hoeft te doen. Zeg er wel bij dat er geduld voor nodig is: het duurt een paar weken voor zo'n bol in beweging komt. Bij een Hippeastrum in een pot gaat dat iets sneller.

Hoe groter de bol, hoe meer (holle) bloemstengels eruit komen, soms wel tot 3-4 stelen per bol. Iedere steel draagt 3 of 4 trechtervormige bloemen. Hoe onrijper de plant hoe minder makkelijk is te zien hoeveel knoppen zich zullen vormen, maar meestal zijn in het aanvoerstadium de knoppen al aardig ontwikkeld.

Hippeastrum kan goed gekoeld bewaard worden, zelfs in een koelcel. De ideale bewaartemperatuur is 5 -8 °C. Doe dit echter zo kort mogelijk, want de plant krijgt zo al snel te weinig licht waardoor de knoppen kunnen verdrogen. Wanneer de plant te warm bewaard wordt, zal hij sneller doorrijpen.

De Hippeastrum komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De naam Hippeastrum komt uit het Grieks en betekent letterlijk 'ridderster', verwijzend naar de stervormige bloembladeren. Hippeus = ridder en astron = ster.

Ons assortiment