Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Deze FINEST planten zijn de Rolls-Royce onder de Buxus planten

Ad Bouman is in 1988 met zijn kwekerij gestart. In 2003 begon hij met het kweken van Buxus, een fascinerend product.

“We gaan voor de allerbeste Buxus en deze ambitie neemt heel veel tijd in beslag. Voor FINEST selecteren wij de mooiste en allerbeste planten in onze kwekerij. Om een plant te kweken die voldoet aan de top-kwaliteitseisen van FINEST moet je echt direct bij de eerste opkweek van de plant starten; als het nog een stekje is. Een buitenplant als buxus heeft heel veel aandacht nodig.


“In ieder van onze Buxus planten zie je onze toewijding en liefde.” 
Ad Bouman | Expert in het kweken van Buxus

Wat is er nodig om de perfecte Buxus te kweken?

De wortels zijn erg belangrijk maar ook het aantal takken en de dichtheid van de plant. We starten zo vroeg mogelijk met knippen om er zeker van te zijn dat het aantal takken groeit. Hierdoor krijg je een prachtige volle plant. Het kweken van een standaard-buxus duurt 5 jaar. Bij ons op de kwekerij staan de planten zeven a acht jaar door de extra aandacht die wij geven om echt topkwaliteit te kunnen garanderen.

   
“Deze planten zijn de Rolls-Royce onder de Buxus planten.” 
Hans Pullens/ Account Manager at Noviflora.

Hoe garandeert u dat de buxus ook bij de consument zo mooi blijft?

De consument moet zelf natuurlijk ook goed voor de plant zorgen. Maar degene die een kwaliteits-buxus koopt is een echte liefhebber. Voordat de buxus de kwekerij verlaat wordt de plant verzorgd met organische voeding om het immuunsysteem ‘een boost’ te geven voordat de buxus de wijde wereld ingaat. Natuurlijk vind je soms bij deze buxus, net als elke plant, een kleine imperfectie. Dat is de wondere wereld van de natuur! Maar voor FINEST worden de meest perfecte planten geselecteerd. Of je nu in januari of in juli besteld, de planten hebben altijd dezelfde vorm en kwaliteit. We zijn er dan ook heel trots op dat wij deze consistente kwaliteit kunnen garanderen. Dat doen we al 30 jaar met heel veel passie!

De allermooiste planten, afkomstig producten van de meest getalenteerde kwekers, uitgezocht door onze ervaren productspecialisten. Planten die verrassen en met hun schoonheid tot aankoop aanzetten. Dat is FINEST.