Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Bepaal zelf hoe duurzaam je wilt gaan

Bij Noviflora zijn niet alleen de planten groen. Ook als het gaat om duurzaamheid hebben we groene vingers. We geven om de aarde en leefomgeving en nemen onze maatschappelijke en zakelijke verantwoordelijkheid om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

We streven ernaar het gat tussen duurzaam ondernemen en de commerciële realiteit kleiner te maken en te zorgen voor de juiste balans tussen gezonde financiële resultaten en het milieu. Ook in onze samenwerkingen staat duurzaamheid centraal. We willen duurzaam bouwen aan langdurige en voor beide partijen winstgevende klantrelaties. Niet iedere klant wordt zomaar beleverd. Samen met klanten die passen bij onze strategie wordt gewerkt aan duurzame groei.

Duurzaam gekweekt
Duurzaamheid is in onze ogen geen onderscheidend vermogen, maar de nieuwe norm. Als klant bepaal je zelf hoe hoog je de lat legt. Via het filter ‘Duurzaam gekweekt’  krijg je op de webshop de producten te zien die op een milieuvriendelijke wijze zijn gekweekt (MPS-A of hoger). 

Hier vind je een overzicht van alle MPS-scores waarmee we werken.

Het MPS ABC keurmerk geeft aan hoe de kweker relatief ten opzichte van anderen scoort op de aspecten: mest, bestrijdingsmiddelen, energie en afval. Een kweker kan een certificaat op drie verschillende niveaus behalen, namelijk MPS-A, MPS-B en MPS-B. Is een kweker MPS-A gecertificeerd? Dan is deze onderneming het meest milieuvriendelijk. MPS-A+ is het strengst. Dit zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid. MPS-ProductProof (PP) zorgt ervoor dat het gebruik van werkzame stoffen volledig transparant is; binnen 24 uur kunnen zij middels onafhankelijke monsterafnames aantonen dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt. MPS-NP certificaat is het hoogste level dat een kweker kan behalen binnen MPS-PP. De registratie en monsternames tonen aan dat de werkzame stoffen die worden gebruikt toegestaan zijn in de biologische productie.

Less Plastic
Less Plastic is ons concept, waarbij producten alleen een plastic pot hebben en de rest van de verpakking is van duurzame materialen.

Eco friendly
‘Eco-friendly’ assortiment zijn producten die zijn verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen vanuit de kweker zelf.

Ogreen
Ogreen staat voor een bewust en gezond leven. Een 'way of life' waarin Scandinavisch design, een gezonde lifestyle en de kracht van de natuur samenkomen.


De planten onder dit merk, bekend als Ogreen Clean Machines, zijn wetenschappelijk getest en zuiveren tot 30m2 aan lucht in je huis, school of kantoor. Ogreen planten worden milieubewust gekweekt, met MPS A als minimale standaard. De verpakking is duurzaam en volledig afbreekbaar, dus goed voor het milieu en onze planeet.