Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Waan je in de tropen met de weelderige varen

Wie zijn weelderige groene bladeren ziet fantaseert al snel over het geluid van een kletterende waterval in een tropisch regenwoud. Precies: we hebben het over de varen.

Er zijn fossielen van de plant gevonden die honderden miljoenen jaren oud zijn, en de plant komt over de hele wereld voor. Ook als veelzijdige kamerplant is hij inmiddels al decennia-lang geliefd. Van hangplant tot living wall – met de frisse en rustgevende varen kan je klant alle kanten op.

Living wall
Eens iets anders aan de muur? Varens vormen de perfecte plant voor creatievelingen die meer uit hun kamerplanten willen halen dan ze simpelweg in een pot te zetten. Gebruik een wandsysteem of maak een mooie compositie van hangende bloembakken aan de muur en voilà: levende kunst!


Badkamer
Bij de zoektocht naar de mooiste plek in huis voor een nieuwe plant, wordt de badkamer vaak vergeten. Terwijl dat nu juist de plek is waar veel mensen de dag beginnen met een frisse douche. Varens als de Athyrium Spicatum en Nephrolepis exaltata Green Lady houden van een vochtige omgeving, en toveren ieder badkamerbezoek om in een ware spa-ervaring.

Hangplant
Ook als hangplant is de varen erg geschikt – ideaal dus voor wie graag wat speelse elementen aan zijn of haar huis toevoegt. Één ding staat vast: de welig tierende bladeren van de Asplenium Parvati of de Athyrium Spicatum vrolijken iedere kamer binnen een mum van tijd op.