Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Deze 3 kamerplanten staan prachtig op je vensterbank

Ken je dat, van die drukke dagen waarop je alleen maar verlangend naar buiten kunt kijken? Haal de natuur naar binnen met wat venstergroen en fris je uitzicht meteen op – wij geven je alvast drie tips.

Clusia
Met haar diepgroene kleur en stijlvolle ronde bladeren, vormt deze plant het stralende middelpunt van iedere vensterbank. De Clusia is niet alleen mooi, maar ook nog goed voor je gezondheid – het is wetenschappelijk bewezen dat deze plant een luchtzuiverende werking heeft. De verzorging kost je klant niet veel tijd, want het is een makkelijke kamerplant die zich goed aanpast aan alle omstandigheden.

 

Hedera Shamrock
Wil je een wat spannendere look in huis? De Hedera Shamrock – ook wel klimop genoemd – groeit niet alleen naar boven, maar is ook een ideale hangplant. Of je je plant nu aan een haak aan het plafond hangt of in een pot op de vensterbank zet, bij haar weelderige takken waan je je meteen in bohemien sferen.

Sansevieria 
Met haar speelse bladeren die vanuit de aarde recht omhoog groeien, lijkt de Sansevieria recht uit de jungle te komen. Dat klopt ook, want deze plant groeit oorspronkelijk in de tropische bossen van West-Afrika. De plant heeft maar heel weinig water nodig, waardoor je klant er bijna geen omkijken naar heeft.


Meer vensterbankinspiratie nodig? Denk ook eens aan de Spathiphyllum, Ficus of de Dracaena.