Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Ter Laak Orchids - Duurzaamheid zit in ons DNA

“Ter Laak Orchids is een familiebedrijf dat sinds 1980 gespecialiseerd is in de teelt van Phalaenopsis. In onze twee kwekerijen in Wateringen (17,5 ha) kweken wij jaarlijks zo’n 8 miljoen planten.”

“Het teeltproces van stekje tot bloeiende orchidee duurt gemiddeld zo’n 1,5 jaar. Elke dag streven wij naar topkwaliteit. Dit behalen we door de inzet van technische innovaties en continue ontwikkeling van ons product. Vanzelfsprekend op duurzame wijze, want respect voor de mens en zijn omgeving zit verweven in ons DNA. Wij kweken onze planten in een energiebesparende DaglichtKas. Door speciale lenzen in het dek worden zonnestralen gecentreerd op een buis met daarin stromend water. Door het brandpunt wat ontstaat, wordt het water in deze buizen opgewarmd en opgeslagen. Hiermee kunnen we in de nachten en winters de kas verwarmen, waardoor we 45-50% energie besparen!”

Nieuw merk Mimesis
“Vanaf januari 2021 leveren wij onze orchideeën uit onder ons nieuwe merk Mimesis. Mimesis draait om emotie, delen en verbinden. Dat is immers wat onze orchideeën doen; ze weerspiegelen onze emoties en brengen mensen dichter bij elkaar. Nieuwsgierig naar het volledige verhaal van Mimesis? Lees hier onze brandstory.