Menu
Inloggen
Terug naar overzicht

Zonaanbidders

Na een periode van hard werken, wil iedereen er even tussen uit om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van een welverdiende vakantie. Maar wie zorgt er dan voor de planten in de tuin als je op vakantie bent?

Vooral nu de zomers warmer en droger worden, kan dit een uitdaging zijn. Maar er zijn veel planten die juist van de zon houden, tegen warmte kunnen en maar een klein beetje water nodig hebben. Perfect voor de reizigers onder ons. 

Om de beste zonaanbidders te vinden, stel jezelf dan voor in de woestijn. Een van de droogste plekken op aarde, waar Moeder Natuur speciale flora voor heeft gecreëerd om daar te kunnen overleven. Ze hebben eigenschappen om extreme droogte te doorstaan, zoals diepe wortels, weinig bladeren of een beschermende laag op de bladeren, langzame groei en dikke stammen (voor het opslaan van water). De bekendste plant van de woestijn is de cactus. Zijn wortels zitten net onder de oppervlakte, dus als het regent absorbeert het al het water. Het water wordt opgeslagen in de stam, zodat het zichzelf kan voeden wanneer dit nodig is. 

Naast cactussen zijn andere veilige keuzes Yucca’s en succulenten, zoals een Agave en Aeonium. Ze slaan het water op in hun bladeren, zodat ze de hitte kunnen weerstaan. Sedum en Crassula’s zijn onderdeel van de categorie ‘kan niet misgaan’. De Crassula wordt gezien als de groene kameleon onder de tuinplanten. Een doorgewinterde overlever die alle weersomstandigheden kan weerstaan, dus droogte en kou zijn voor hem geen probleem. Sedum geeft ook niks om hoge of lage temperaturen en zal kleur toevoegen aan de tuin. Dit vinden wij niet alleen leuk, maar ook de vlinders, bijen en hommels. 

Al deze planten zijn niet alleen perfect voor zonnig weer, maar ook makkelijk voor mensen die net beginnen met tuinieren of mensen zonder groene vingers. Zonder al te veel aandacht zal de tuin opbloeien. Nu kan iedereen weg van huis met een gerust gevoel.

 

Bekijk hier ons assortiment ‘zonaanbidders’.