Inloggen
Terug naar overzicht

Een bloemige kerst

Zodra de winter dichterbij komt, beginnen we te fantaseren over dennenbomen en het versieren van het huis. Terwijl de boom meestal wordt gedecoreerd met duizenden lichtjes en kerstballen, maken we er dit jaar een bloemige kerst van!

Maak een niet-zo-traditionele-kerstboom van verse of gedroogde bloemen (bv. Ilex en pampasgras) of - als je klanten het liever houden bij een traditionele boom - inspireer ze dan om verse en gewaxte bloemen te gebruiken als decoratie (bv. Asparages, rozen, Phalaenopsis). Maar om het nog bloemrijker te maken: versier de open haard of de eettafel met een prachtige bloemenslinger!

Een slinger boven de kerstdinertafel zorgt ervoor dat gasten de tafel al van ver zullen zien. Er zijn veel mogelijkheden om zo’n ‘eyecatcher’ te maken, bijvoorbeeld met rechte Ilex takken vol kleurrijke besjes. Wikkel de Ilex (in welke kleur je wilt) om touw dat gespannen is door de kamer, laat je creativiteit de vrije loop en decoreer het met kerstballen, linten of zelfs vaasjes met bloemen. Of heb je liever nog iets uniekers? Kies dan de mooiste amaryllissen uit, maak voorzichtig een gaatje in de steel, rijg ze aan elkaar en hang de bloemenslinger boven de tafel. Dat zal er geweldig uitzien! 

En vergeet de schoorsteen niet! Een bloemenslinger op de schoorsteen geeft een warm en knus gevoel. Zoals een slinger gemaakt met een basis van verschillende soorten dennentakken, berkentwijgen, gedroogde hortensia's, ilexbessen en roze peperkorrels. Als dit iets te uitbundig is voor jouw klanten, dan is er nog de subtiele maar elegante slinger, gemaakt van eucalyptus met bessen. Met deze bloemencreaties belooft het een romantische kerst te worden!