25 april 2017

Binnenstebuiten-planten Woonplanten van mei

Binnenstebuiten-planten Woonplanten van mei

Binnen en buiten in elkaar laten overlopen en van de tuin een tweede thuis maken is een populaire trend. Calla, Campanula, Celosia, ballonklokje en lelie passen hier naadloos in: prachtige woonplanten, die zowel binnen als buiten kunnen staan. 

Het aanbod in planten die zowel binnen als buiten kunnen worden toegepast groeit snel. Per soort komen er veel verschillende variëteiten voor, waarvan er steeds meer ook op cultivarnaam verkocht worden. 

Calla (Zantedeschia) komt in zowel grootbloemige als kleinbloemige soorten voor in bijna alle kleuren van de regenboog: wit, geel, roze, purper, lila, zalm, oranje. Ook de bladkleur kan variëren van groen tot gespikkeld. 
Lelie op pot kent verschillende cultivar groepen. Zo is er de Aziatische Groep (kleine knoppen, fijn blad, felle kleuren), de Oriental Groep (grove knoppen en blad, grote bloemen die sterk geuren, vooral witte en roze variëteiten), de Longiflorum Groep (langwerpige witte bloemen) en de LA Groep (kruising tussen Longiflorum x Aziatische Groep, met vooral pastelkleuren). 
Celosia is de laatste jaren intensief veredeld tot mooie nieuwe soorten met prachtige nieuwe bloemvormen en kleuren (fel, pastel en tweekleurig). Er zijn drie vormen: de C. Cristata Grp (hanekam), de C. Plumosa Grp (pluimhanekam) en de C. Spicata Grp (staartvormige, kleine bloemen). Vooral de laatste groep levert de meeste soorten die als binnenbuiten planten worden toegepast. 
Ballonklokje beperkt zich qua assortiment tot 3 kleuren: wit, blauw en roze. Voordat de bloemen open gaan hebben ze een ballonvorm. De bloemen zelf bestaan uit 5 bloemblaadjes en het blad is enigszins grijs van kleur.
Campanula heeft een uitgebreid assortiment dat zich vooral kenmerkt door witte, blauwe en tweekleurige variëteiten. De soort C. isophylla, met zijn stervormige bloemen, leent zich het beste om als binnenstebuiten plant in te zetten. Voor de tuin is het assortiment breder, maar dit is weer wat minder geschikt om binnen én buiten te worden toegepast. 

Kijk op de webshop voor het assortiment  of neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.