01 januari 2018

Dracaena Woonplant van de maand januari

Dracaena Woonplant van de maand januari

Dracaena is hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. Er is keuze uit veel variëteiten blad en de keuze in stammen is veelzijdig. De Dracaena is makkelijk in het onderhoud. Daarnaast helpt de plant het binnenklimaat schoon te houden. (Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.)

In het wild groeit Dracaena vooral in Afrika en op nabijgelegen eilanden als Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Er zijn variëteiten die echt op een boom-met-stam lijken, maar ook robuuste struikvormen die zich in warme landen lenen voor hagen en afscheidingen. Ze kunnen heel oud worden en sommige soorten krijgen in het wild een heel aparte vorm, die rechtstreeks uit de oertijd lijkt te komen. 

Dracaena past goed in de populaire woontrend om met botanicals een groene sfeer neer te zetten. Creëer een levendige presentatie door diverse soorten en maten Dracaena door elkaar heen neer te zetten. De tropische uitstraling wordt versterkt in potten van hout of keramiek met bastmotief, aangevuld met wat exotische accessoires.