30 augustus 2016

Hangplanten zijn woonplant van de maand September

Hangplanten zijn woonplant van de maand September

Met groene en bloeiende hangplanten is het eenvoudig aparte effecten in perspectief te creëren in een ruimte. Het groen biedt rust en laat tegelijk licht door. Er zijn veel verschillende hangplanten, we lichten er een aantal uit. 

Aeschynanthus bloeit met dieprode bloemen die verstopt zitten in paarse kokertjes. Tillandsia heeft geen wortels en absorbeert vocht en voeding via speciale schubben op de gekrulde, smalle bladeren. Kronkelende stengels, bloemen met een bizarre vorm: Ceropegia woodii geeft al snel het gevoel dat je naar een buitenaards wezen kijkt. 

Tradescantia groeit gul en grillig, met lancetvormige bladeren waarin een vleugje rozerood of paars, maar ook zilver en goud kan zitten. Asparagus oogt licht en luchtig. Het is een van de weinige hangplanten die eerst omhoog groeit en daarna pas in hoge bogen gaat hangen. Rhipsalis is eigenlijk een cactus, maar dan zonder de stekels. Het is een snelle groeier die in lange ranken naar beneden hangt. Cissus heeft groene bladeren met gekartelde randjes en hechtrankjes die kunnen hangen, maar ook langs een hanger omhoog kunnen klimmen. Buisvormige felrode bloemen in bizarre vormen, die aan sluik hangende stengels met kleine hartvormige blaadjes met paarse haartjes groeien. Wie zoekt naar vervreemdende effecten haalt Columnea in huis. 

Kijk op de webshop voor het assortiment of neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.