22 mei 2017

Woonplanten van de maand juni: Mannenplanten

Woonplanten van de maand juni: Mannenplanten

Stoer groen moet je doen

Sterke vormen, stevige struikvormen, relaxed in de omgang – deze stoere planten zullen de Afdeling Testosteron zeker aanspreken. Codiaeum biedt sterke kleuren, Philodendron oogt oer en stoer, Sansevieria is zo goed als onderhoudsvrij, Schefflera groeit met je mee tot het een binnenboom is en Scindapsus is een zelfredzaam type dat op wat water en voeding desnoods een hele wand voor je volgroeit. Het zijn allemaal planten met een robuust karakter, die als groene Steve McQueens bijdragen aan je ongetwijfeld onweerstaanbare aantrekkingskracht. 

Mannenplanten zijn goed geïntegreerde wereldburgers. Sansevieria komt uit Ethiopië, Philodendron is een tropische gast die sinds de 17de eeuw een hit in het westen is. Schefflera een Aussie ('Gidday, mate!') en Scindapsus en Codiaeum komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Voor allemaal geldt dat ze duizenden jaren geleden al groeiden en bloeiden, en ook toen het leven van mensen al aangenamer maakten. De vezels van Sansevieria worden bijvoorbeeld als grondstof gebruikt en Schefflera is al eeuwen een schaduw biedende 'parapluplant'. 

  • Scindapsus en Schefflera staan bekend als geluksplanten en brengt hun huisgenoot geld en geluk. 
  • De luchtzuiverende kwaliteiten van Scindapsus zorgen ervoor dat hij in de Top 10 van Gezonde Planten staat. 
  • De krachtige tekening van Codiaeum staat symbool voor power en libido. 
  • Een lang leven en een goede gezondheid, dat is waar Sansevieria in de plantentaal voor staat. 
  • Sansevieria krikt de luchtvochtigheid in je huis op zodat je minder snel last hebt van kriebelende ogen of een droge keel.