Menu
Inloggen

Geschiedenis

Pionieren sinds 1974

Het Noviflora verhaal begint in Zweden in de jaren 60, wanneer oprichters Hans en Letty van Reisen beginnen met de verkoop van bloembollen. Het succes van dit avontuur inspireert het duo om in 1974 een plantenexportbedrijf op te richten in Honselersdijk. Hans en Letty waren toen de eerste gespecialiseerde exporteurs van tuin- en kamerplanten actief op de Westlandse bloemenveiling.

In de jaren 90 pionierde Noviflora het verkopen van planten in Noord-Europa, en sindsdien breidt het bedrijf zich elk jaar weer uit naar nieuwe markten in Midden- en Oost-Europa. Met de overname van exportbedrijf Nobel Green, Roselife, en de Nederlandse vestiging van Clarke & Spears International Ltd heeft Noviflora zijn positie als groeiende kracht binnen de Europese bloemen- en planten sector verovert, en kan het zichzelf met gepaste trost marktleider noemen in Scandinavië.

Als familiebedrijf in hart en nieren is de dagelijkse leiding tegenwoordig in handen van de zoon van Hans, Xander van Reisen, die samen met Hendrico de Brabander het directieteam vormt.