Logga in
Tillbaka till översikt

Oriental Group - Smakfulla asiatiska växter

Oriental Group är en handelsodlare som fokuserar på asiatiska prydnadsprodukter, såsom Bonsai, Lucky Bamboo och Ficus Ginseng. Utöver de asiatiska prydnadsprodukterna gör Oriental även växtarrangemang för den europeiska marknaden.

1988 började Erik Van der Pol med att importera Bonsai från Kina och tillsammans med en kinesisk företagare startade han ett företag med Bonsai-produkter. 1997 flyttade företaget till Bleiswijk och tack vare utvecklingsmöjligheterna byggdes ett nytt växthus 2006. Här odlas följande produkter:

Bonsai:
Träden importeras från Asien i diverse olika former, såsom "standarden" kvaststil, s-formad, buske och landskap med dekorativa stenar. Bonsai kan placeras såväl inne som ute, beroende på vilken botanisk sort det är.

Ficus Ginseng:
Känd för sin krokiga stam. I Asien är dessa rötter kända för sin läkande egenskaper. Precis som Bonsai, finns Ficus Ginseng i olika formar och storlekar.

Lucky Bamboo:
En Dracena-stam som står helt i lyckans tecken. Denna växt säljs som krukväxt, som pyramid-form i fina keramikkrukor eller som lösa stänglar som snittprodukt i blomsterarrangemang.

Växtarrangemang:
Oriental tillverkar arrangemang året runt. Såväl med krukväxter som med trädgårdsväxter eller säsongsprodukter.  

Oriental Group är certifierat med MPS A+ och SQ. Växthuset värms till exempel med restvärme från E-on och vi arbetar mycket nära med alla myndigheter för att se till att importen från Asien går rätt till.