Logga in
Tillbaka till översikt

Hurra! Noviflora består 45 år

Det känns som igår. Den dagen på 60-talet då grundaren Hans van Reisen begav sig av i sin Volkswagen Bubbla, utan värme och med ett bagage fullastat med blomsterlökar, från Nederländerna mot Sverige.

Han planerade att erövra den lovande svenska blomstermarknaden och den planen gick minst sagt i lås. Bubblan byttes ut mot en stor transport och 1974 grundade Hans, tillsammans med sin fru Letty, blomsterexportören Noviflora i Honselersdijk.
"Novi" i Noviflora står för förnyelse och Hans och Lettys äventyrliga drag som visat sig många gånger under årens gång. Deras Noviflora var den första specialiserade exportören av trädgårds- och krukväxter vid blomsterauktioneni Westland. Inom kort utvidgade Hans och Letty exporten från Sverige till Danmark, England, Frankrike och Österrike, där Noviflora med stort nöje fortfarande är aktivt.


Sedan år 2007 ligger den dagliga ledningen av Noviflora i händerna på Hans och Lettys son Xander van Reisen och hans svåger Hendrico de Brabander. Nu, 45 år efter starten, står "novi" i Noviflora fortfarande för samma, innovativa attityd hos grundarna. Från solpaneler till less plastic-projektet, förnyande koncept, vetenskapliga undersökningar och de senaste teknikerna. Noviflora försätter att förnya. Vi kan knappt vänta på kommande 45 år!