Logga in
Tillbaka till översikt

Modern, färgglad trädgård med sommarblommor

Med rätt sommarblommor skapar du utan alltför mycket jobb en färgglad, trevlig trädgård som du kan njuta av i flera månader.

Plantera växterna i en rabatt, i några fina krukor eller korgar eller häng upp dem på ett plank. För att hålla trädgården hipp har vi valt ut ett par antal olika sorters sommarblommor för varje trädgårdstrend.

Vilt och naturligt
Även i år är naturträdgården på trendtapeten. Naturliga material, egenodlade grönsaker och ansvarsfullt odlande är essentiella inslag i dessa trädgårdar. I val av sommarblommor betyder detta färgglada växter som kan växa på ett vilt sätt. Till exempel ringblommor, tusenskönor eller en dahlia.

Mjukt
De mjuka, söta trenderna kan också hittas i trädgården. Pastellfärger, runda former, mjuka strukturer, romantiska växter. För en mjuk trädgård passar hortensia, verbena och bacopa väldigt bra.

Futuristiskt
Trädgården kan också vara lite galen i år. Fräcka färger, grafiska mönster och annorlunda former passar bra med denna futuristiska trend. Till exempel sommarblommor som fuchsia, dipladenia eller en petunia i galen nyans.