Logga in
Tillbaka till översikt

Lyxigt avkopplande med årets balkongväxt 2019

Som en del av den nuvarande trenden kring zen och lugn är nu lager utvald till årets balkongväxt, en avslappnad och fridfull växt. Lager för tankarna till långa sommarkvällar i Grekland eller Turkiet och det är inte utan orsak växten inspirerat till uttrycket ”att vila på lagrarna". För en trevlig stämning på balkongen, hela året runt!

En växt för vinnare
Visste du att lager ursprungligen kommer från Iran och Irak? Romarna tog med sig växten hem efter sina resor och spred den till länderna kring Medelhavet. Förr symboliserade lager mod och seger och vinnarna i de Olympiska Spelen kronades med lagerkransar. Är du lite stressad? Plocka ett par blad från din lagerväxt och bränn de i en skål i vardagsrummet. Doften som frigörs har en lugnande effekt.

Variationer
Liten, stor, som minimalistiskt träd eller vild buske: lager finns tillgängliga i många olika storlekar och former. Som buske är den ofta formklippt till en boll, fyrkant eller pyramid, eller till och med som en pelare. Med en liten lager i kruka får balkongen en somrig look, speciellt om du väljer en terrakottakruka och matchar med en färgglad matta eller balkongstolar i en varm nyans. Enkel grönska för ett trevligt och avkopplande utomhusutrymme.