Logga in
Tillbaka till översikt

Noviflora: "Vi är i grunden motiverade att sprida kraften av grönt”

”Noviflora vill leverera mer än bara växter och blommor. Vårt uppdrag är att få våra kunder att tjäna pengar med grönt", säger marknadschef Gabrielle Fabbro. Hur använder företaget ”The Green Agenda” för att realisera detta?

Noviflora har funnits i 45 år i år. "Sedan en kort tid tillbaka levererar vi även blommor utöver växterna. Fokus ligger på Skandinavien och Schweiz. Vi försöker utmärka oss genom att dela marknadskunskap och information om fördelarna med grönt."

Extra steg
Noviflora betjänar alla målgrupper: trädgårdscentra, grossister, återförsäljare, byggbutiker och sedan nyligen även blomsterbutiker i Sverige. "Vi är transparenta med det. Det krockar inte med varandra, för vi erbjuder olika linjer och produkter till olika kunder."

Vi på Noviflora är glada att ta ett extra steg. "Vi ger våra kunder idéer om hur de kan tjäna mer pengar, vi erbjuder egna märken som Ogreen och spånar tillsammans. Till exempel publicerar vi Floral Journal två gånger om året.Vi använder detta för att inspirera florister och överföra kunskaper, de kan sedan dela dessa med konsumenten. Till en stor floristkedja levererar vi skräddarsydda lösningar. Tillsammans med kunder och marknadsavdelningen utvecklar vi ett konkret koncept som florister kan utmärka sig med. På så vis erbjuder vi mervärde för våra kunder. "

Dessutom satsar Noviflora mycket på hållbarhet, bland annat med varumärket Less Plastic. Med detta koncept levererar Noviflora växterna i en låda utan onödig plast. Lådan är lämplig för återvinning och erbjuder samma skydd, men är mycket mer hållbar.

The Green Agenda ger bevis
Gabrielle ser anrikning av kunskap som den viktigaste anledningen att använda sig av The Green Agenda. "Vi vill vara ledare inom grönska och det kräver kunskap. Vi tror verkligen på växternas kraft och vi har mycket intern kunskap. The Green Agenda ger bevis tack vare vetenskaplig forskning." Gabrielle tar upp den långsiktiga undersökningen av inomhusväxter för ett bättre klimat på arbetsplatsen som ett exempel. "Så mycket forskning har redan gjorts, men nu har det också visats i praktiska situationer.

Forskning visar bland annat att medarbetarnas sinnesstämning är mer positiv, att de är mer nöjda med sina prestationer och att det förekommer färre sjukskrivningar. Vi söker till exempel alltid bevis som visar att du kan tjäna pengar på en investering i grönt. Och i det långa loppet kan det till och med ge pengar om exempelvis sjukfrånvaron minskar.

I undersökningen utvecklade vi också ett verktyg som kunderna kan använda för att beräkna hur mycket det kostar att göra ett kontor grönt och - ännu viktigare - vad det ger. Med sådan konkret information hjälper man verkligen sina kunder. Vår styrka ligger i kommersialiseringen av vår kunskap om grönt. Vi är i grunden motiverade att sprida kraften av grönt. The Green Agenda hjälper oss enormt med det."