Logga in
Tillbaka till översikt

Hållbara orkidéer

Stora utvecklingar sker inom området för hållbarhet i orkidéernas värld. Under Orchid Inspiration Days har vi sett hur odlare anammar vårt LESS PLASTIC. koncept och arbetar nu också med en mer hållbar låda och påse. Vi är väldigt glada över detta; tillsammans gör vi sektorn grönare.

Hållbar odling
Dessutom arbetar odlare med egna hållbara innovationer och initiativ. Till exempel producerar GreenBalanZ ekologiska orkidéer under namnet "Pure bio". De är den enda blommande växthusodlare i Nederländerna som kan odla ekologiskt och endast använder organiska gödningsmedel och naturliga växtskyddsmedel. Van Der Hoorn odlar orkidéer på ett hållbart sätt, med en värmepump, akvifer och grön energi, därför behövs ingen gas. På Ter Laak investerar de i hållbara lösningar som hjälper till att förhindra slöseri med vatten, minska energiförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Gröna förpackningar
Stolk Flora har orkidéer som är packade på ett helt hållbart sätt; i en Kokodama-kruka och återvunnet papper för påsen och lådan. Slutligen kommer den senaste utvecklingen från Hazeu Orchids. De använder krukor som är gjorda av 100% återvunnen plast. Tack vare den sexkantiga krukan används färre råvaror för att tillverka den och CO2 minskar eftersom mindre utrymme behövs för att odla och transportera orkidéerna.

Se vår samling av hållbara orkidéer i vår webbshop och våra acqua lösningar för att förlänga hållbarheten hos växter.