Logga in
Tillbaka till översikt

Bestäm själv hur hållbart du vill handla

Att vara grön innebär på Noviflora mer än att ägna sig åt växter. Vi bryr oss mycket om vår planet och vår miljö, och tar ett stort socialt och entreprenöriellt ansvar för att minimera våra ekologiska fotspår.

Vi har bestämt att det är upp till dig hur hållbar du som kund önskar vara. Du avgör som kund var du vill lägga ribban, och vi stöttar dig i ditt beslut genom att vara transparenta med dina möjligheter att agera miljövänligt i enlighet med dina önskemål.

Hållbart odlat
Enligt vår uppfattning är hållbarhet inte en särskiljningsförmåga utan den nya standarden. Som kund bestämmer du hur högt du vill lägga ribban. I vår webbshop väljer du filtret "Hållbart odlat" och ser produkterna som har odlats på ett miljövänligt sätt (MPS-A eller högre). I vår webbshop finner du filtret “Hållbart odlat”. Genom att använda det filtret hittar du produkter som är hållbart framställda enligt de högsta standarderna. 

Här kan du hitta en översikt över alla MPS-nivåer som vi arbetar med.

MPS ABC är en certifiering som anger hur odlaren i sitt användande förhåller sig till gödningsmedel, bekämpningsmedel, energiförbrukning och avfall. Certifieringen kan erhållas på tre nivåer: MPS-A, MPS-B och MPS-C. Om en odlare har MPS-A-certifiering står det för ett miljövänligt odlingsförfarande. MPS-A+ är den absolut mest strikta certifieringen. Den ges bara till verkligt ledande företagare med ett enastående fokus på hållbarhet. Det är viktigt att komma ihåg att MPS-A inte innebär att odlaren inte använder några bekämpningsmedel alls. MPS-ProductProof (PP) är en produktsäkrande märkning, gällande användandet av aktiva ingredienser i odlingen. Märkningen ges när prover från de odlade produkterna inte visar sig innehålla skadliga ämnen. MSP-NP är den högsta certifieringen som en odlare kan få. Aktiva ingredienser är dock tillåtna i certifierad, organisk produktion.

Less Plastic
Less Plastic är vårt Noviflora koncept med produkter som endast har en plastkruka medan resten av förpackningen består av hållbara material.

Med vårt koncept Less Plastic drar vi ner på plastanvändningen och minimerar användandet av engångsplast drastiskt. Genom det här konceptet hanterar vi vårt avfall nogsamt, och uppmuntrar andra samarbetspartners och odlare att tänka om och reducera sin plastanvändning. Vi är mycket stolta över att andra företag och odlare faktiskt har ändrat sin plasthantering och nu följer vår linje. För att få en överblick över våra Less Plastic-produkter, använd Less Plastic-filtret i vår webbshop. Tillsammans gör vi världen till en grönare plats. 

Eco friendly
Eco-friendly’ är utbudet av produkter med ekovänligt förpackning från odlare.

Ogreen
Ogreen står för ett medvetet och hälsosamt liv. Ett "way of life" där skandinavisk design, en hälsosam livsstil och naturens kraft förenas.

 

Växterna som ingår i detta märke, kända som Ogreen Clean Machines, är vetenskapligt testade och renar till 30m2 luft i hemmet, skolan eller på kontoret. Ogreen-växter odlas miljömedvetet, med MPS A som lägsta standard. Förpackningen är hållbar och helt nedbrytbar, vilket är bra för miljön och vår planet.