Logga in
Tillbaka till översikt

Floraissance - en ny era

Ett nytt år betyder nya drömmar och mål, och i år hämtar vi inspiration från de antika grekernas kraft och visuella konst. Växter blir bilder, lämnar unika former som till och med den bästa skulptören inte kan imitera för hand. Du beundrar naturen, precis som konst, i tystnad. Så ta dig tid och låt dig överraskas.

01 foto + tekst

Den brasilianska konstnären Andre Feliciano introducerade termen "Floraissance" för att indikera slutet på modern konst och för att tillkännage en ny era. En där förhållandet mellan konstnär, natur och samhälle omdefinieras, och där kollektiv, social konst - eller "art gardening'" – blir den nya normen.

För vår Floraissance tar vi oss tillbaka till de antika grekerna och letar efter ett nytt sätt att titta på naturens underverk och den visuella konsten (och kombinationen av de två). Pelare, statyer, terrakottakrukor och grekiska gudar, men då med en modern, konstnärlig touch med mycket feminin energi. Där vi först såg mycket romersk lyx, är atmosfären nu strängare, men också mer konstnärlig. Många naturliga material - terrakotta, marmor, sten - kompletterar växternas naturliga skönhet. En minimal interiör med massor av mjuka gula, rosa och gröna nyanser. Men vi ser också lyxiga tyger som sammet och satin. Se det som studion för en konstnärlig skulptör, med mjukt solljus som skiner på bilderna, händer täckta med lera och växter som fyller utrymmet som en djungel, där all inspiration kan hittas.


Med Floraissance startar vi i lugn och ro om på nytt. En nystart som låter oss stå still och tänka på kraften och skönheten i naturen och tiden som kommer. Håll det enkelt, men glöm inte att fortsätta förundras.

Credits: The Green Gallery – Floraissance, The Gathering
Fotograf: Mike Karlsson Lundgren
Stilist: Dennis Valencia