Logga in
Tillbaka till översikt

Tack växter!

Vi ser dem överallt numera: de moderna, fantastiska grönskande kontorslandskapen, det ena mer imponerande än det andra. Somliga företag installerar till och med hela växthus, djungler och sofistikerade ekosystem. Är det bara en kul grej, eller bidrar växterna faktiskt med mervärde till arbetsmiljön?

Studier har bevisat att växter har en positiv effekt på människor

Växter på kontor utgör viktiga komponenter i skapandet av en hållbar inomhusmiljö, och välmående hjärnor och kroppar. Inomhusväxter har visat sig generellt förbättra kvaliteten på inomhusmiljön.

Noviflora har de senaste tre åren varit en drivande aktör när det kommer till vetenskaplig forskning om växters inverkan på kontorsmiljöer. Forskningen har bedrivits av the University of Wageningen och vetenskapsmän på olika kontor, däribland Coca Colas huvudkontor. Mycket är redan känt om växters hälsosamma effekter på inomhusmiljöer, men forskning har inte bedrivits i den här omfattningen tidigare. Forskningsresultaten visar sammanfattningsvis att investeringen i växter och deras underhåll, i kontorsmiljöer, betalar tillbaka sig inom ett år. De anställda upplever arbetsplatsen som betydligt mer attraktiv med än utan växter. Växterna ger dessutom en högre luftfuktighet, leder till en mer positiv attityd hos de anställda, de anställda är mer nöjda med sin arbetssituation och sjukfrånvaron minskar.

Plantscaping
Har du en fråga eller ett uppdrag gällande ett grönt kontor, och vill du prata med en specialist? Kontakta då vår avdelning för Plantscaping. Med professionell rådgivning och de rätta växterna hjälper våra plantscaping-specialister dig att förvandla arbetsplatsen till en produktiv grön oas.

Kontakta

Ett grönt kontor är ett välmående kontor


Visste du att ett kontor fullt av växter har visat sig minska sjukfrånvaron med 36%?


Växter genererar lönsamhet
Utgifterna för inköp och underhåll av växter brukar betala tillbaka sig inom ett år. Främst genom färre sjukskrivningar och bättre arbetsprestationer hos de anställda. Därefter kommer faktiskt investeringen i växter börja generera pengar.