Logga in
Tillbaka till översikt

Låt dig förtrollas av färgglada krysantemum

Letar du efter det ultimata sättet att välkomna hösten? Färgglada krysantemum för snitt är det perfekta botemedlet för en grå dag.

Med sina förtrollande former och överraskande blommstorlek är krysantemum en fest för ögonen. Underbar som blickfångare i en fältbukett eller i en smal vas – snittkrysantemum är ett konstverk att titta på i evighet.

Krysantemum har fått sitt namn från de grekiska orden chrusos (guld) och anthemon (blomma) - en gyllene blomma. I väst var krysantemum  ursprungligen endast känd som en gul blomma. Lyckligtvis kan vi nu njuta av många sorter i en mängd olika färger, där snittkrysantemum utan tvekan är en av de mest slående. Från djupröd till laxrosa, från spindelliknande  till pompon-former. Denna lyxiga blomma, i sina många former, är ett speciellt tillskott i alla interiörer.

I Kina symboliserar krysantemum vänskap, lycka och ett långt liv. I Japan kronades blomman till och med som en nationell symbol. En vacker blomma att ge i present till en nära vän, eller för den som kan behöva lite extra tur under sensommaren.