Logga in
Tillbaka till översikt

Noviflora utökar sin verksamhet i Norge

Noviflora erhåller andel i det norska företaget Vestfold Blomst AS. Detta innebär att styrkorna slås samman och samarbetet utvidgas ytterligare. Denna anslutning är helt i linje med multi local-strategin baserad på en marknadsledande position med fokus på marknadsområdena Nord- och Centraleuropa. Utöver företagen i Sverige och Schweiz kan nu Noviflora stolt addera Norge till skaran.

Vestfold Blomst AS har de senaste åren specialiserat sig på försäljning av blommor och växter till norska blomsterhandlare och trädgårdscentra. Direktör Øyvind Riise Jensen: ”Vi är stolta över att ett så starkt och gediget företag som Noviflora blir partner och delägare i vårt företag. Vi ser fram emot att vara en del av Noviflora-familjen och dra nytta av dess många års marknadsledarskap i Skandinavien i kombination med den kunskap och erfarenhet som Noviflora har. Genom detta samarbete skapar vi den kortaste vägen från växthus till butik för nationella och internationella produkter och vi kan betjäna våra kunder ännu bättre” . Vestfold Blomst ASs verksamhet kommer att fortsätta äga rum vid den nuvarande anläggningen i Larvik, Norge. 

Deltagandet i det norska företaget innebär en ytterligare fördjupning på denna marknad där Noviflora har varit aktiv i flera år. Noviflora vill utöka sin roll som kvalitetsleverantör av blommor och växter för norra och centrala Europa på ett hållbart sätt genom att integrera framåt på de marknader där familjeföretaget redan är marknadsledande som exportör. Med nästan 50 års erfarenhet och en passion för färska varor och service är Noviflora en av de bästa holländska exportörerna inom segmentet av högre kvalitet. Från en enda digital plattform, där ett kund- och segmentorienterat lokalt och internationellt sortiment erbjuds , får kunderna leverans från ett rikstäckande logistiknätverk. Detta i kombination med utveckling av nya koncept och smarta applikationer inom data- och digitala system. Kunskap och erfarenhet används för att informera och inspirera kunder och för att hjälpa dem att göra bättre avkastning. Tack vare denna innovativa strategi och framåtstrategi på Novifloras marknadsområden har familjeföretaget en hållbar och resultatorienterad framtid.