Logga in
Tillbaka till översikt

Zen med blommor & växter

I vårt moderna samhälle är tempot högt, vi lever allt mer stressade och pressade livsstilar, och det är hög tid att sakta ner. Vi behöver hitta tillbaka till vårt innersta, ta oss tid att uppskatta vår omgivning och finna ro i vår egen privata djungel. Vi behöver stilla oss, hitta ett lugn och ett fokus, känna oss omhändertagna och leva ett mer hälsosamt och kravlöst liv.

Idag behöver vi mer än någonsin ett tryggt och lugnt hem, en tillflyktsort där vi kan koppla bort oss från det stressiga prestationssamhället. Heminteriören reduceras enligt den här tanken till ett ljust, lugnt och behagfullt rum. Inredningen har matta till extremt matta ytor och är ibland transparenta eller semi-transparenta. Som en kur mot det hektiska livet utanför blir våra hem allt mer en plats för egen ro. Hållbarhet och sociala aspekter håller nere konsumtionen, och påverkar oss att så att vi hellre köper färre saker, men med bättre kvalitet.

Låt oss snegla på Asien och inspireras av den balanserade livsstilen. Ta "Wabi sabi" som inspiration: en kvintessentiell japansk estetik. Den går ut på att finna skönheten i det operfekta, det förgängliga och inkompletta. Att se skönheten i tingen, just sådana som de är.

Blommor och växter som fungerar väl med den här trenden väljs ut med största noggrannhet. Blommorna är sköra och luftiga, i nyanser av nude; inte hela stora buketter utan snarare några få stjälkar, omsorgsfullt och estetiskt arrangerade, som Ikebana (en japansk typ av blomsterarrangemang). Växterna är utvalda tack vare blommornas vackra utförande eller de mönstrade bladen. Vi hälsar också Bonsai-träden välkomna tillbaka igen. Ta dig tid att ägna dig åt dina växter, sköt dem med omsorg och se dem växa. Ta livet med ro.