Logga in
Tillbaka till översikt

Tio skäl att överlåta category management

Vilken stormarknad eller byggbutik vill inte ha den? En växt- och blomsterhylla som man i princip inte behöver oroa sig för men som ändå bidrar optimalt varje vecka till butikens omsättning och miljö. Det är möjligt.

Fler och fler kedjor väljer att överlåta det svåra gröna segmentet till en professionell partner. Noviflora har en unik, datadriven strategi med garanti för framgång. Tio skäl att överlåta hyllhanteringen till Noviflora-proffsen.

1. Lösning på bristande kunskap och arbetskraft

Blommor och växter utgör en blygsam andel av den totala butiksomsättningen. Avdelningen får därför relativt lite uppmärksamhet. Det finns sällan en category manager för endast blommor och växter. Utan kunskap och arbetskraft är det svårt att få ut mer av hyllan. Detta påverkar försäljningen, men också butikernas färska profil.

 

2. Mer försäljning

Noviflora bevisar att försäljningssiffrorna kan förbättras avsevärt med professionell hantering av hyllorna på avstånd. Framför allt under de första åren, då det rör sig om en tvåsiffrig tillväxttakt. Varje år bestämmer vi intäktsmålen tillsammans med kedjans ledning. Inte bara för att presentera siffror, utan för att anta och lyckas med utmaningen varje dag.

 

3. Mindre förlust

Förlustrisken för en helt färsk produktgrupp som blommor och växter är hög. Noviflora känner till efterfrågan och det skiftande säsongsutbudet som ingen annan och lägger ett orderförslag varje vecka. Genom att leverera butikerna på ett passande sätt - inte för mycket, inte för lite - ser vi till att förlusten är hanterbar och därmed minimal. Den kan uppgå till mindre än hälften i jämförelse med ett standardförsörjningsprogram!

 

4. Marginalgarantier

Varje år enas vi om vad kedjan kommer att uppnå för marginaler. Vi vågar garantera det och vi håller oss till det.

5. Unikt hyllkoncept

Vi utformar ett unikt hyllkoncept för varje formel som matchar profil, målgrupp och kedjans kärnvärden. Vi kan utveckla detta till banners och informationsmaterial, passande varumärkesomslag eller specialdesignade möbler och presentationsverktyg.

 

6. Hyllklar

Produkterna anländer klara av ställas på hyllan. På rullbehållare eller i hinkar, i kedjans varumärkesomslag, med pris och utgångsdatum. Butikspersonalen kan på en 3D-presentationen av hyllan se exakt var produkterna ska placeras. Det enda som återstår att göra sedan är att ta hand om hyllan och priskommunikation.

 

7. Butikssupport

Vi erbjuder rätt sortiment i rätt tid. Butikspersonalen tar hand om produkterna på butiksgolvet och tar bort dem från hyllan efter utgångsdatum. Våra säljare guidar och utbildar butikspersonalen i detta.

8. Datadrivna prognoser 

Baserat på föregående års försäljningssiffror, väderprognoser, kunskap om kommande helgdagar och lönebetalningar kan vi mycket väl uppskatta vilka produkter som kommer att sälja bra under kommande vecka och i vilka mängder de ska finnas i butiken.

 

9. Hantering baserat på analyser

Våra handlingar baseras på analyser. Vi får kassadata dagligen. Om broschyrkampanjen med orkidéer går annorlunda än väntat, kommer vi att byta till plan B. Regelbundet analyserar vi resultat, utmaningar och tillväxtmöjligheter.

 

10. Problemfritt

Kort sagt: Noviflora löser det. Från A till Ö. Logiskt, för det är vad partners-for-life gör.