Logga in
Tillbaka till översikt

Noviflora stärker sin position i Sverige

Noviflora har ytterligare stärkt sin position i Sverige genom förvärvet av det svenska bolaget Carlsson Blomstergrossisten i Borås AB . Genom denna expansion kan vi ytterligare öka vår servicenivå och bli ännu bättre samt mer kompletta som leverantör. Utöver Göteborg, Helsingborg och Uppsala blir Borås Novifloras fjärde etablering i Sverige.

Carlsson Blomstergrossisten i Borås AB har under de senaste årtiondena specialiserat sig som en högkvalitativ och serviceinriktat leverantör av  snittblommor, växter och tillbehör till blomsterhandlare och garden centers i Väst- och Mellansverige. Carlsson Blomstergrossisten i Borås AB: s verksamhet kommer att fortsätta från nuvarande plats i Borås.

Novifloras ledning  Xander van Reisen och Hendrico de Brabander: ”Vi är oerhört stolta över denna expansion. Förvärvet av det svenska företaget innebär för Noviflora en ytterligare fördjupning på denna marknad där vi har varit aktiva i många år. Förutom våra befintliga företag i Sverige kan vi ge vår lokala position en betydande boost med vår ambition att skapa den kortaste vägen från växthus till butik för såväl lokala som importerade produkter. Carlsson Blomstergrossistens i Borås AB Cash & Carry är centralt belägen i Sverige och de har ett unikt logistiknätverk med säljbilar där onlineförsäljning via webbshopen spelar en viktig roll.