Logga in
Tillbaka till översikt

Förutse 2022 i din glaskula

Ett bekymmerslöst nytt år tack vare våra växter i glas. De är antingen nästan eller helt självförsörjande, riktigt bekvämt! Numera finns det många alternativ, som terrarium och växter i vatten.

Ett terrarium är ett slutet ekosystem; när glaset blir dimmigt rinner vattnet så småningom ner i glaset och absorberas av mossan och växten, som en suckulent eller en anthurium. Med terrariet behöver du inte längre gissa om plantan är i behov av vatten. Dimman på glaset indikerar att växten mår bra, medan gul mossa innebär att den behöver lite vatten. Nästan helt självförsörjande; perfekt för alla som inte har gröna fingrar.

Letar du efter den perfekta presenten som kan vara livet ut? En hållbar sådan, som också är trendig, snygg och den perfekta accessoaren eftersom den passar in i varje interiör. Då är terrariet det du letar efter!

Ganska lika terrarierna är vattenväxterna, även om dessa växter lever under vattnet. En av våra favoriter är Marimo-bollarna. De växer långsamt, ungefär med cirka 5 mm per år. Marimo-bollarna kallas ofta för mossbollar, men i själva verket är de alglökar. Kulorna kan leva upp till 100 år. Ja, du hörde rätt, live.

 

Enligt legenden sägs Marimo-bollarna härstamma från förbjuden kärlek. När de två älskarna föll i vattnet kolliderade deras hjärtan och förvandlades till Marimo-bollar, som har levt kvar sedan dess. Bollarna representerar lycka, och vem behöver inte det när man går in i det nya året?