Logga in
Tillbaka till översikt

Butter

Konstnärliga uttryck är beroende av färger. Färgerna inspirerar till skapande och är det som ger själ till ett kalt utrymme. Nostalgiska pasteller utgör en grundläggande färgpalett när det kommer till inredningsdesign och konsthistoria. De här färgerna signalerar framåtanda samtidigt som de skänker en aura av nordisk vintage till moderna interiörer.

Gult verkar vara en ständigt återkommande ”still going strong-trend”. Hela den uppiggande färgskalan från ljusa till jordnära toner utsöndrar energi och värme. Accessoarer och detaljer i optimistiskt gula toner, blekgult och rodnande brunt hamnar gärna i blickfånget som humörhöjande accenter. Gult kan verka såväl graciöst som förföriskt, ändå tar det gula inte över rummet. Det är inte krävande, uppmärksamhetstörstande nyanser. Snarare bringar det subtila gula en mjuk och varm trygghet – en viktig del i vår tids nya fokus på en välgörande hemmiljö. 

I tider av osäkerhet förstärker varma, trygga färger känslan av hemmet som en borg, som något att hålla fast vid när det blåser. I våra egna trygga rum kan vi skapa just den livsglädje och optimism som vi behöver.