Logga in
Tillbaka till översikt

Ta med dig växterna ut

Vädret blir bättre, så det är dags att gå ut igen! När du har hittat den perfekta platsen i lä i trädgården där du kan koppla av, tänk på att dina växter kanske vill göra dig sällskap.

Du skämmer inte bara bort växten, det livar även upp uteplatsen lite. 

Fatsia japonica kan till exempel stå inne, men trivs även på en skuggig plats ute. Denna växt kommer att ge trädgården en exotisk look. Precis som Strelitzia, men var försiktig om solen är för stark, den kan bränna hål i de vackra bladen. Se till att växterna får tillräckligt med vatten under sin utomhusvistelse.

 

Vill du hellre ge trädgården en ”ökenlook”? Välj då Euphorbia erythrea; lång och dramatisk i sitt utseende tack vare de vassa taggarna. En vanlig krukväxt inomhus, som även kan stå ute emellanåt. Den kommer att vara ett fantastiskt tillskott till trädgården under varma sommarkvällar. Eller vad sägs om Aloe Vera? Känslig för kalla temperaturer, men gillar soliga stunder utomhus och klarar det bra då den lagrar vatten i bladen.

En annan växt som gärna flyttar ut är Yuccan. När det är varmare än 20 grader, kan du flytta ut den till en varm och solig plats. Den gillar inte fukt, så ta in den igen när vädret blir sämre. 

 

Utomhusäventyret kommer att kännas som en semester för dina kunder och deras gröna rumskamrater! Ett enkelt sätt att göra växten starkare och friskare med utomhusluften och luftcirkulationen. 

 

Se vilka växter som överlever både utomhus och inomhus.