Logga in
Tillbaka till översikt

Stamgäster

Du kan inte ändra storleken på en trädgård, men om dina kunder har en liten trädgård kan du rekommendera de bästa stamväxterna.

Dessa växter skapar illusionen att trädgården är större och det väcker nyfikenhet om vad som döljer sig bakom dem. I stället för en häck som skiljevägg, skapar en växt på stam en hemlighetsfull tittglugg av vad som faktiskt finns där bakom.

Växter på stam har kraften att göra vilken trädgård som helst rikare. Det spelar ingen roll om det är en grön, stenlagd, liten eller stor trädgård; en växt på stam kommer alltid att vara ett fantastiskt tillskott. Dessa växter skapar höjdskillnader, vilket i sin tur skapar dynamik. Höjdskillnader ser till att du inte ser trädgården på en gång. Detta gör att trädgården verkar större och rymligare, vilket verkligen är en fördel för en liten stadsträdgård. Dessutom kommer växter på stam att göra trädgården grönare samtidigt som de inte tar upp så mycket plats. Det finns oändliga möjligheter att kombinera dessa växter: gruppera buskar i olika storlekar på stam tillsammans i en rabatt med vackra marktäckande grässorter eller plantera dem i en kruka som blickfång på uteplatsen.

Det finns många olika sorters växter på stam. Oavsett om du föredrar en som är grön året om, en som är köldhärdig, en som blommar på våren eller en som blommar på hösten. Det finns en stamgäst för varje trädgård.