Logga in
Tillbaka till översikt

Växternas läkande kraft

Allt fler kan tänka sig att testa alternativa och naturliga medel för att må bra och behålla hälsan. Vissa växter är nämligen inte bara vackra att titta på utan kan även användas som naturligt hjälpmedel mot krämpor eller skönhetsproblem.

Varför inte bespara dina kunder en tur till apoteket och informera om vissa växters medicinska fördelar?

Örter är numera oumbärliga i köket, men de används inte lika ofta i badrummet. Visste du att växter som rosmarin och timjan även kan avhjälpa krämpor? Med lite arbete kan du göra produkterna själv. Gör till exempel ett kroppssmör av rosmarin, som kan hjälpa mot akne, stress, ömma muskler och agera bakteriehämmande. Redan de gamla grekerna och romarna kände till att timjan kan användas som en medicinsk ört mot lungsjukdomar, reumatism, förlamning, magkramper, huvudvärk och nervvärk. En ansiktsmask med timjan kan fungera effektivt på irriterade hudåkommor.

Medan vissa medicinska växter inte får den uppmärksamhet som de förtjänar, är andra vida kända för sina läkande egenskaper. Som aloe vera, som lugnar irriterad hud; lavendel som hjälper dig att få en god natts sömn och eukalyptus som kan lindra en begynnande förkylning. I en krissituation går det att använda sådant som finns i krukorna, eller i trädgårdsrabatten! Har du bränt dig i solen? Skär då av ett (gammalt) blad från din aloe-växt och smörj in växtsaften på huden. Känner du dig stressad? Ställ en blommande Gardenia i sovrummet och varva ner.

 

En spadag hemma kan bli den allra skönaste presenten. Skäm bort någon som är speciell i ditt liv med en hemmagjord ansiktsmask, ett egentillverkat kroppssmör och andra naturliga produkter.