Logga in
Tillbaka till översikt

Soldyrkare

Efter en period med hårt arbete, vill alla komma bort från vardagstristessen och njuta av en välförtjänt semester. Men vem tar hand om växterna i trädgården när du åker på semester?

Detta kan vara en utmaning, framför allt nu när somrarna är varmare och torrare. Men det finns många växter som älskar solen, tål värme och bara behöver lite vatten. Perfekt för resenärerna bland oss. 

För att hitta de bästa soldyrkarna, tänk då på torra ökenområden. En av jordens torraste platser, där Moder Jord har skapat en speciell flora som kan överleva där. De har egenskaper för att stå emot extrem torka, som djupa rötter, få blad eller ett skyddande lager på bladen, långsam tillväxt och tjocka stammar (för att lagra vatten). Öknens mest kända växt är kaktusen. Den har ganska ytliga rötter, så att den kan absorbera allt vatten när det regnar. Vattnet lagras i stammen, så att den är självförsörjande vid behov. 

Förutom kaktusar, är andra säkra val Yuccapalmer och suckulenter, som en Agave och Aeonium. De lagrar vattnet i sina blad, så att de klarar värmen. Sedum och Crassula tillhör kategorin ”kan inte gå fel”. Crassula ses som den gröna kameleonten bland trädgårdsväxter. En rutinerad övervintrare som tål alla slags väder, torka och kyla är alltså inga problem för växten. Sedum bryr sig inte heller om höga eller låga temperaturer och kommer att ge trädgården färg. Det tycker inte bara vi är trevligt, det gillar även fjärilarna, bina och humlorna. 

Alla dessa växter är inte bara perfekta för soligt väder, de är även lättskötta för alla som är nybörjare i trädgården eller personer utan gröna fingrar. Trädgården kommer att blomstra utan allt för mycket jobb. Nu kan alla åka på semester med sinnesro.

 

Se vårt sortiment med ”soldyrkare”.