Logga in
Tillbaka till översikt

Vild och fri: låt gräset växa

Ingenting är så naturligt, lättsamt och fritt som en trädgård fylld med prydnadsgräs. Det är något fascinerande med svajande gräs. Det är delikat, mjukt och rör sig vackert i vinden utan att behöva någon större skötsel.

Det finns hundratals olika typer av gräs, och de är otroligt lätta att ta hand om. Bara lite trim på våren så kan du njuta av en lång säsong. I de senaste, hållbara och vilda trädgårdstrenderna hittar vi prydnadsgräs i alla hörn av trädgården. Som gränsväxter, prydnadsväxter eller i krukor eller planteringar, som blickfångare eller för att fylla ut utrymme mellan andra växter. Prydnadsgräs behöver inte vara perfekt: det är deras vilda sida vi gillar. Kombinera gräset med andra fleråriga blommande växter för att locka många bin, fjärilar och fåglar för den perfekta naturliga trädgården.

Gräset är inte alltid grönare 

Eller rött, blått, kanske till och med rosa med inslag av vitt? Prydnadsgräs finns i många fler färger än bara grönt, vilket gör det till en idealisk, enkel växt att blanda och matcha. Inte bara konsumenter utan också designers och landskapskonstnärer älskar dessa växter. De är enkla att underhålla och går bra att kombinera med många olika trädgårdsväxter. Den holländska trädgårdsdesignern Piet Oudolf gör alltid plats för gräs i sina projekt och hittar inspiration i deras rika färger, rörelse och naturliga skönhet. Från stort och pråligt till litet och subtilt: det finns ett gräs där ute för varje trädgård.