Logga in
Tillbaka till översikt

Ögongodis

När hösten kommer, är de flesta trädgårdar ofta en falnad prakt. Men det behöver inte betyda att du måste titta på nakna grenar fram till våren. Det finns nämligen många växter som klarar kylan bra, till exempel Brassica.

Denna trädgårdsväxt, mer känd som ”prydnadskål”, får rentav en boost när temperaturen sjunker ner till nollan! 

Denna prydnadskål, som inte ska förväxlas med kålen som finns i matvarubutiken, är faktiskt en trädgårdsväxt som ger varje trädgård liv på ett lekfullt sätt. Den är dock släkt med ätlig kål, som blomkål, broccoli och vitkål. Men till skillnad från dessa grönsaker smakar prydnadskålen inte särskilt gott. Detta är dock omedelbart förlåtet när dess dekorativa blad ger uteplatsen en energisk och intensiv färg på hösten.

När många andra växter har blommat klart på hösten och ser lite sorgliga ut på grund av kylan, ger de kallare temperaturerna faktiskt mer färg till Brassica. Denna prydnadsväxt överlever till och med nattfrost! Dess tjocka, kraftiga blad med en krusig kant ger alla höstlandskap en unik färg.Den är även ett bra komplement för planteringskärl och krukor, men även som marktäckare i en rabatt tillsammans med andra höst- och vinterblommor. Fantastisk helt enkelt!

På jakt efter denna prydnadskål? Se vårt Brassica-sortiment nedan.