Logga in
Tillbaka till översikt

En glad blomma med flera betydelser

Det finns ingen gladare blomma än krysantemumen. Det räcker att titta på den, för att bli på gott humör!

Nästan alla känner till krysantemumens symbolik: de står för lojalitet, glädje och ett långt liv. Men med så många sorter, är det ingen överraskning att varje färg har sin egen betydelse. Fortsätt läsa, så att du kan erbjuda dina kunder rätt färg.

Wit chrysant

Den vita krysantemumen komplicerar det hela lite grann, eftersom den har två betydelser som är vitt skilda. En del säger att denna blomma symboliserar medkänsla och hågkomst, eftersom vitt i allmänhet ses som ett tecken på kondoleans. Den uttrycker medkänsla när någon har förlorat en närstående. Men andra tror att den vita krysantemumen står för renhet, oskuld, lojalitet och ärlighet. Detta innebär att den vita krysantemumen enkelt kan användas i bukett som helst. 

Rood chrysant

Rött är kärlekens färg över hela världen. Så om din kund vill överraska sin älskling, men vill ge någonting annat än röda rosor, kan du rekommendera en bukett med röda krysantemum. Denna färg står nämligen för kärlek, starka känslor och djup passion. Perfekt för alla årsdagar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Roze chrysant

En rosa krysantemum är ett utmärkt val för en första dejt eller en ny kärlek. Framför allt för att färgen symboliserar attraktion och romantik. Dessutom är den rosa krysantemumen känd som ”den glada blomman”. Och ärligt talat, vad gör dig lyckligare än fjärilar i magen?

 

 

 

 

 

 

 

 

Geel chrysant

En gul krysantemum brukade symbolisera sorg, men den står nuförtiden för lycka, glädje och festlighet. Detta är logiskt, då den gula blomknoppen och en smiley är ju ganska lika, eller hur? Detta gör den till det perfekta valet för en födelsedagsfest eller för att muntra upp någon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oranje chrysant

Den orange krysantemumen symboliserar precis vad du antagligen förväntade dig: en sprudlande och sprittande känsla av entusiasm. Och eftersom det är tabu att komma till en fest tomhänt, är denna blomma en optimal gåva till värden eller värdinnan. En perfekt blomma att ge som ”tack” för en Halloweenfest!

Violet chrysant

Om en familjemedlem är sjuk, har den violetta krysantemumen samma effekt som en fruktkorg. Utan att man behöver säga det, förmedlar denna blomma budskapet ”krya på dig”. En del tror till och med att en violett krysantemum i en dröm är ett tecken på läkning. 

 

Groen chrysant

En färg som alltid är rätt, oavsett tillfälle, är den gröna krysantemumen. Denna blomma har många positiva betydelser: förnyelse, lycka, hälsa och ungdomlighet. Andliga personer hävdar att när man ser blomman, kommer bra saker att hända. En omtänksam gåva till alla som du bryr dig om!

 

Det finns alltid en lämplig krysantemum, oavsett tillfälle. Så välj dina favoriter från vårt sortiment och överraska dina kunder med dessa fantastiska betydelser!