Logga in
Tillbaka till översikt

Mjuk med en grov kant

Den blå tisteln är en iögonfallande blomma med sin tuffa men samtidigt milda karaktär.

Du tänker kanske: varför mild? Trots sitt taggiga utseende, har blomman inte bara ett fantastiskt utseende tack vare sin milda blå färg, den känns även mjuk! Dess fascinerande utseende gör denna snittblomma mycket populär för romantiska tillfällen.

I en bukett är tisteln enkel att kombinera med nästan alla snittblommor. Den passar alla färgskalor och tillför dimension med sin stjärnformade blomma och långa stam. Den är en mångsidig blomma som kan användas som utfyllnad och den perfekta ingrediensen för en bukett som ska hålla länge. Inte konstigt att den är så älskad!

Eryngiums utseende kan jämföras med livet. Den mjuka blomkärnan står för ”topparna” och de taggiga bladen står för ”dalarna” som vi upplever i livet. Och om man tittar på blomsterspråket, står den blå tisteln för beundran. Ingen överraskning, för oavsett hur länge eller hur ofta du tittar på denna blomma, är den fortfarande imponerande! Detta gör blomman till en favorit i brudbuketter. Kombinera den med en krämvit ros och eukalyptus, en perfekt kombination för ett modernt och rustikt bröllopstema. 

 

Se vårt sortiment med Eryngium och använd denna blomma i din nästa blomsterdesign.