Logga in
Tillbaka till översikt

Forest Fever

Minns du glädjen och den lugnande känslan efter en skogspromenad en härlig höstdag? Andas frisk luft och plocka kottar att använda som dekoration. Men vad sägs om att plocka in skogens härlighet i inredningen?

Omvandla din butik och inspirera dina kunder med produkter som är så snygga att alla får ”forest fever”.

Det finns olika växter som plockar fram skogskänslan hos dig. Om du tittar på Platycerium, förstår du varför den kallas ”älghornsbräken”. Med sina långa, mörkgröna blad är den en grön kopia av ett älghorn. Ett annat exempel är en växt som du skulle kunna förväxla med en fågel: de ljusgröna kvistarna på Asparagus har nämligen mycket gemensamt med vingar av fjädrar. Och vad är en skog utan barrväxter? En Araucaria i det fria kan bli upp till 60 meter, men som krukväxt förblir den liten. Ett fint komplement till en ”inneskog”!

På hösten ser man många bärbuskar i skogen. Så vad är ett bättre inslag i en höstbukett än ett snittblomma med bär, som den eleganta Hypericum? Eller en robust kvist med nypon, som utvecklas efter att nyponrosen har blommat klart. En annan viktig produkt som man förknippar med skogen är löv. Men i stället för att låta dem ligga på en stig, är de en snygg utfyllnad i en vas. Quercus ilex, Quercus rubra och Quercus palustris ser exakt ut som de löv som man ser i höstskogen.

Det finns många andra produkter som kan efterlikna en skog, skrolla ned för att se dem.