Logga in
Tillbaka till översikt

En snygg isskulptur

Är du, precis som vi, också imponerad av detta konstverk? Då har Azuma Makoto uppnått sitt mål! Alla hans verk syftar till att öka blommors och växters värde på ett mystiskt och unikt sätt. Denna återvunna julgran har förvandlats till ett extraordinärt fruset konstverk, som ingen någonsin tidigare har sett en julgran!

Blommor och växter har ett relativt kort liv. Visste du att, jämfört med ett människoliv, åldras en blomma 10 år på en dag? Så det finns bara en kort tid att njuta att njuta av deras skönhet. Men med sin kreativitet hittade Azuma ett sätt att stoppa tiden: genom att frysa växter och blommor. Denna julgran var inte hans första ”frysta” projekt. Under den nederländske modedesigner Dries van Notens modevisning 2017 gjorde han något liknande. Han frös blommor, nya och gamla, och visade livscykeln.

Azuma är övertygad om att när en konstnär använder någonting från naturen har hen ett ansvar att ge det mening. Det var precis vad han gjorde med julgranen: han återvann den genom att förvandla den till en isskulptur och gav den evigt liv.

Se vårt sortiment av julgranar här. Var kreativ, precis som Azuma Makoto, och förvandla din julgran till ett konstverk (eller behåll den som den är)!