Logga in
Tillbaka till översikt

En blommig jul

Så snart vintern närmar sig, börjar vi fantisera om granar och att dekorera huset. Medan trädet vanligtvis dekoreras med tusentals ljus och julgranskulor, gör vi det till en blommig jul i år!

Skapa en inte så traditionell julgran av färska eller torkade blommor (t.ex. Ilex och pampasgräs) eller - om dina kunder föredrar en traditionell julgran - inspirera dem att använda färska och vaxade blommor som dekoration (t.ex. Asparagus, rosor, Phalaenopsis). Men för att göra julen ännu blommigare, dekorera den öppna spisen eller matbordet med en vacker blomstergirlang!

En girlang på julbordet ser till att gästerna ser bordet på avstånd. Det finns många möjligheter att skapa ett sådant blickfång, till exempel med raka Ilex-kvistar fulla av färgglada bär. Linda Ilex (i vilken färg du vill) runt rep som spänts upp i rummet, ge din kreativitet fritt spelrum och dekorera med julgranskulor, band eller till och med små vaser med blommor. Eller föredrar du någonting mer unikt? Välj då de vackraste amaryllisarna, gör försiktigt ett hål i stjälken, trä dem på ett snöre och häng blomstergirlangen ovanför bordet. Det kommer att se fantastiskt ut!

Och glöm inte spiselkransen! En blomstergirlang på spiselkransen ger en varm och mysig känsla. Till exempel en girlang gjord med en bas av olika tallkvistar, björkkvistar, torkade hortensior, ilexbär och rosa pepparkorn. Om detta är lite för mycket för dina kunder, så kan du göra den subtila men eleganta girlangen av eukalyptus med bär. Med dessa blomsterkreationer ser det ut att bli en romantisk jul!